Un şofer de TIR a fost reţinut, luni, de procurorii  DIICOT din Dâmboviţa, care îl acuză de contrabandă cu ţigări prin punctele de frontieră Borş şi Petea.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii marţi, de Biroul de Presă al DIICOT, Bojor Ovidiu Mihai, din Rădăuţi, judeţul Suceava, ar fi introdus ţigările în zilele de 18 ianuarie, 16 februarie respectiv 25 februarie, ultimul transport fiind interceptat şi urmărit de procurori timp de două zile, până în momentul în care camionagiul a ajuns în Ploieşti.

Bojor a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţişti coordonaţi de un procuror al DIICOT Dâmboviţa, care au găsit 1780 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în roţile de rezervă. 

Bojor a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi a fost prezentat la Tribunalul Dâmboviţa, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis să îl plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acţiunea a fost efectuată de DIICOT împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.