Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, și reprezentantul companiei Dumexim, Florin Gabriel Dume, au semnat contractul pentru proiectarea și construirea parcului industrial din Beiuș, a anunțat, vineri, administrația județeană.

Potrivit CJ Bihor, constructorul va fi plătit cu 27,27 milioane lei, cu tot cu TVA, iar lucrările vor trebui finalizate în următoarele 9 luni.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021-2027, la fel ca și pentru parcurile industriale din Marghita, Ștei și Aleșd, pentru acesta din urmă fiind încheiat și contractul de proiectare și execuție, tot cu Dumexim, în urmă cu două săptămâni.

Parcul de Specializare Inteligentă Beiuș va avea o suprafață totală de 175.183 mp și 16 parcele pentru tot atâtea afaceri. Firmele locatare vor avea un buget total pre-rezervat de 4,27 milioane euro în limita căruia vor putea obține finanțări nerambursabile.

Realizarea infrastructurii de suport a parcului industrial presupune amenajarea accesului, a rețelei de drumuri interioare, a alimentării cu apă și energie electrică, a rețelei de distribuție gaze, a iluminatului public și alte lucrări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!