Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat semnarea contractului de finanțare din fonduri europene, cărora li se vor adăuga și fonduri din bugetul administrației județene, pentru construirea Parcului Industrial din orașul Aleșd, primul dintre cele patru care vor funcționa în tot atâtea orașe din Bihor.

După mai multe luni de verificare a documentelor și după clarificarea tuturor aspectelor juridice, azi a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea infrastructurii parcului de specializare inteligentă din Aleșd”, a scris președintele CJ Bihor marți pe contul său de Facebook.

Bolojan a adăugat că „săptămâna viitoare vom semna contractele de finanțare și pentru celelalte trei parcuri din județul Bihor: Beiuș, Marghita și Ștei” și a afirmat că „semnarea contractelor de finanțare ne permite să semnăm și contractele de execuție a lucrărilor de infrastructură pentru aceste amplasamente”.

Potrivit șefului administrației județene, valoarea contractului de finanțare pentru Parcul Industrial din Aleșd este de 21,5 milioane lei, din care 40% reprezintă fonduri europene și 60% contribuția CJ Bihor.

Pe de altă parte, CJ Bihor a anunțat și semnarea cu firma orădeană Dumexim a contractului pentru construirea Parcului Industrial din Aleșd (care se va întinde pe o suprafață de 8,5 hectare), contra sumei de 13,60 milioane lei. Această firmă a câștigat și licitația pentru construirea Parcului Industrial din Beiuș (17,5 hectare), proiect de 27,274 milioane lei.

(sursa foto: CJ Bihor)

În ce privește Parcul Industrial din Marghita, acesta se va întinde pe 11 hectare, valoarea totală a proiectului fiind de 30,715 milioane lei, iar pentru Parcul Industrial din Ștei, de 13,6 hectare, valoarea totală a proiectului pregătit de CJ Bihor este de 27,718 milioane lei.

Înființarea celor patru noi parcuri industriale din județ are ca scop și dezvoltarea zonelor mai îndepărtate de municipiul Oradea, „în așa fel încât oamenii care locuiesc în aceste zone să aibă locuri de muncă cât mai aproape de casele lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta”, a explicat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

În prezent, în Bihor sunt funcționale parcuri industriale în Oradea, Salonta și Tileagd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!