Consilierii judeţeni au desemnat vineri, prin vot, membrii unei comisii care să monitorizeze două contracte încheiate de CJ cu firma Selina în iunie 2006, prin care judeţul a vândut, iar compania a cumpărat mai multe hectare de teren din strada Universităţii, transferate de la Ministerul Apărării către administraţia judeţeană după desfiinţarea Unităţii Militare 01326.

Comisia va fi alcătuită din câte un reprezentant al celor cinci partide din CJ, şi anume Ioan Mang (PSD), Traian Bulzan (PNL), Vasile Petruţ (PPDD), Ionel Avrigeanu (PDL) şi Sarkozi Alexandru (UDMR).

Sarcina comisiei, care la proxima reuniune îşi va alege şi un preşedinte, este de a verifica dacă firma Selina, în calitate de cumpărător, a respectat clauzele fixate prin caietul de sarcini întocmit de vânzător.

În perioada 2006-2007, Consiliul Judeţean - condus pe atunci de preşedintele Alexandru Kiss - a vândut Selinei mai multe suprafeţe de teren, atât în strada Universităţii, cât şi în Calea Aradului, aceste tranzacţii şi altele făcând obiectul unui dosar deschis de procurorii DNA Oradea împotriva acestuia şi a unor oameni de afaceri.

Citiţi pe această temă articolul "Şpăgile lui Kiss: De ce l-a luat DNA în vizor pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean"