Deşi iniţial era programat pe miercuri, Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu va semna abia vineri contractul privind realizarea Secţiei de Radioterapie din cadrul Centrului Oncologic şi achiziţionarea acceleratorului liniar de particule pentru terapie cu energii înalte.

"Prin realizarea acestui centru oncologic încercăm să creăm condiţii mai bune pentru bolnavii de cancer, care trebuie să beneficieze de un tratament adecvat într-un centru dotat cu toate utilităţile. Mulţumim Ministerului Sănătăţii pentru sprijinul oferit în acest demers, prin alocarea de fonduri atât în 2010 cât şi 2011", a declarat, potrivit unui comunicat, primarul Ilie Bolojan.

Procedura de licitaţie privind realizarea acestei secţii a fost demarată în anul 2010, iar lucrarea a fost atribuită firmei Rombiomedica, reprezentanta din România a firmei Elekta. Licitaţia a fost contestată de o altă firmă, concurentă, fapt care a dus la suspendarea procedurii de atribuire a lucrării firmei câştigătoare.

Ca urmare a Deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, contestaţia a fost respinsă pe motiv de nefondare, iar procedura de atribuire a fost reluată, urmând ca vineri să se semneze contractul cu firma Rombiomedica.