Contribuabilii orădeni care îşi vor plăti impozitele şi amenzile până la 30 octombrie vor fi scutiţi de majorări de întârziere.

Consiliul Local a aprobat luni, cu unanimitate de voturi, o schemă locală de ajutor de minimis menită să vină în ajutorul persoanelor fizice şi juridice afectate economic de pandemia noului coronavirus.

Schema de ajutor destinată persoanelor juridice a primit avizul Consiliului Concurenţei vinerea trecută, iar Consiliul Local a hotărât, la propunerea consilierului UDMR Kirei Melinda, ca aceasta să se aplice identic şi persoanelor fizice.

"Există obligaţia ca până la sfârşitul lunii iunie toate persoanele fizice şi juridice să îşi achite obligaţiile fiscale şi nefiscale. Pentru cei care nu şi-au putut achita obligaţiile fiscale datorită situaţiei economice dificile care a dus inclusiv la închiderea unor unităţi, am luat decizia să le acordăm un nou termen de plată pe 30 octombrie", a spus primarul Ilie Bolojan, într-o conferinţă de presă care a precedat întâlnirea în plen.

Potrivit primarului, având în vedere criza economică declanșată de pandemie, peste 430 de firme şi 3.000 de persoane fizice înregistrează restanţe faţă de bugetul local prin comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Amintim că, prin excepţie, având în vedere instituirea stării de urgenţă, anul acesta primul termen de plată al obligaţiilor fiscale a fost decalat de la sfârşitul lunii martie la sfârşitul lui iunie astfel încât contribuabilii să le poată achita fără penalităţi.