Săptămâna trecută, reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, însoţiţi de cadre ale Jandarmeriei, au verificat 44 de operatori economici care produc şi comercializează produse alimentare specifice perioadei de Paşti: carne, ouă, patiserie. Din cele 44 de firme controlate au fost sancţionate 30, din care 11 cu avertisment şi 19 cu amenzi ce totalizează 20.600 lei, a anunţat luni, şeful DSVSA Bihor, Mircea Gelu-Budău. Acesta a specificat, de asemenea, că angajaţii DSV au retras de la comercializare 120 de ouă şi au suspendat activitatea unei firme, fără a preciza numele aesteia.

Dintre abaterile constatate de angajaţii DSV cele mai frecvente au fost: depozitarea produselor alimentare în condiţii necorespunzătoare, achiziţia de ouă care nu au fost supuse controlului sanitar-veterinar, etichetarea deficitară a produselor de origine animală, folosirea de spaţii şi utilaje neigienice, păstrarea produselor alimentare la temperaturi mai mici decât cele reglementate prin lege, comercializarea de carne şi produse din carne în spaţii fără supraveghere sanitar-veterinară.

Budău avertizează că asemenea acţiuni de verificare vor continua şi în această săptămână până în preziua Paştelui şi roagă consumatorii să informeze conducerea DSVSA Bihor în cazul în care constată ori au suspiciuni cu privire la produsele de origine animală.