Consiliul Local şi-a asumat vineri, rapid şi fără comentarii, rezultatul controalelor făcute anul trecut de Curtea de Conturi la Primărie. Verificările au vizat activitatea din anul 2014.

"Valoarea prejudiciilor constatate de către Curtea de Conturi în urma controlului efectuat la instituţiile publice ordonatori de credite din bugetul local este de 439.000 lei şi reprezintă 0,05% din bugetul consolidat al municipiului Oradea pe anul 2014", se menţionează în informarea depusă pe masa aleşilor locali.

Potrivit auditorilor Curţii de Conturi, prejudiciul creat bugetului local prin plăţi făcute nejustificat a fost recuperat.

Pe lista firmelor care, în urma serviciilor prestate, au beneficiat de plăţi mai mari decât cele justificate se numără constructorul Herald Com Impex, care a trebuit să ramburseze plăţi nejustificate în valoare de 88.400 lei încasate pentru lucrările de desfacere a termoizolaţiei de la platforma tehnică a heliportului Spitalului Judeţean.

În urma auditului, firma Decons SRL a trebuit să returneze bugetului local 28.400 lei încasaţi necuvenit pentru lucrările de refacere a gardului UM 01232 pe lângă care trece pista de biciclete de pe malul Pârâului Peţa, iar Constructorul Sălard a rambursat la rândul său 28.200 lei încasaţi în plus pentru lucrările de amenajare de alei în Parcul Salca.

Controalele Curţii de Conturi au mai scos la inveală materiale decontate peste prevederi la lucrările de reabilitare a Casei Armatei şi diferite nereguli în contabilitarea unor şcoli orădene.

În evidenţele municipalităţii auditorii au descoperit un minus de 14.256 lei reprezentând autorizaţii de execuţie a unor branşamente eliberate pentru Compania de Apă Oradea, Distrigaz, RCS&RDS şi alţi prestatori de servicii, dar şi contribuabili decedaţi ţinuţi încă în evidenţe cu amenzi neplătite în valoare totală de 3.600 lei.