Inspectoratul școlar general al județului Bihor, Horea Abrudan, a trimis o echipă în control la Colegiul Economic Partenie Cosma, acolo unde, așa cum a dezvăluit BIHOREANUL, directorul Daniel Negrean le cere elevilor să plătească fiecare câte 200 de lei pentru cheltuieli extravagante la festivitatea de absolvire ținută în curtea școlii.

„Am trimis o echipă de inspectori la Colegiul Economic, să verifice aspectele relatate în mass-media și vom lua o decizie vizavi de măsurile care se impun. Este trist că astfel de lucruri se întâmplă, asta e clar”, a declarat inspectorul școlar general, vineri, pentru BIHOREANUL.

Echipa care a demarat vineri controlul va verifica procesele verbale ale întâlnirilor dintre conducerea școlii, profesori și părinți, va purta discuții cu elevii și va încerca să lămurească toate amănuntele acestui scandal. Concluziile vor apărea, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, într-un mesaj în grupul privat al directorilor de școli din Bihor, șeful IȘJ le-a reamintit tuturor că este interzis să colecteze bani de la părinți și le-a cerut să nu se implice în activitățile asociațiilor de părinți.

„Stimați colegi, atrag atenția, din nou, asupra faptului că este interzisă orice strângere de fonduri de la părinți. De asemenea, vă solicit să nu vă implicați sub nicio formă în activitățile asociațiilor de părinți constituite la nivelul școlilor”, este mesajul pe care Abrudan (foto) l-a scris joi, în grupul de WhatsApp al directorilor din Bihor.

„A fost a treia oară când le-am spus asta. În ședințele cu directorii avute în acest an școlar, de vreo două ori le-am atras atenția că strângerea de fonduri este interzisă la nivelul unităților de învățământ”, a explicat vineri șeful IȘJ.

Printr-un articol publicat joi, BIHOREANUL a dezvăluit că directorul Daniel Negrean, consilier local PNL, are ambiția să organizeze o ceremonie fastuoasă pentru elevii de clasa a XII-a, dar pe banii acestora. Fiecare dintre cei 248 de elevi ar trebui să aducă la școală, până săptămâna viitoare, câte 200 de lei, iar din cei 10.000 de euro astfel strânși să se închirieze o scenă și să se comande prăjituri, ape, cafele și sucuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!