Controloarea OTL care a amendat o orădeancă pentru că i-a luat apărarea unei adolescente a fost sancţionată de OTL cu avertisment verbal.

După cum se ştie, BIHOREANUL prezenta la începutul lunii august păţania orădencei Aurica Roşu, care a fost amendată cu 300 de lei pentru "comportament necivilizat faţă de personalul OTL" fiindcă, din tramvai, a luat apărarea unei fetiţe ce plângea în staţia de la Piaţa Decebal, înconjurată de controlori.

După ce a intervenit şi le-a cerut controlorilor să se poarte mai frumos cu fetiţa, aceştia i-au cerut să se legitimeze şi apoi i-au luat actele din mână, forţând-o practic să coboare din tramvai. Apoi, femeia controlor care vorbea cu adolescenta şi care nici nu s-a legitimat le-a ordonat colegilor să-i facă proces verbal de contravenţie Auricăi Roşu, pentru că i-ar fi obstrucţionat în serviciu şi i-ar fi jignit. Amenda emisă a fost de 300 lei, iar plătită în 48 de ore s-a redus la 125 lei.

În urma unei reclamaţii depuse ulterior de Aurica Roşu la OTL, societatea de transport a început o anchetă internă în acest caz, însă i-au explicat orădencei că procesul verbal poate fi anulat doar în instanţă.

Iniţial, Vasile Labanc, şeful Departamentului Comercial al OTL, declara BIHOREANULUI că intenţionează să facă o înfăţişare între protagoniştii întâmplării, mai ales că, după apariţia articolului, tatăl adolescentei implicate i-a oferit Auricăi Roşu contravaloarea amenzii plătite şi, în plus, s-a declarat dispus să se prezinte la OTL şi să spună şi versiunea fetei sale.

"Nu a fost nevoie să mai facem acea înfăţişare, căci controloarea reclamată de doamna Aurica Roşu a recunoscut că a întrecut limitele", a declarat ulterior pentru BIHOREANUL Vasile Labanc.

Aşadar, controloarea în cauza a fost sancţionată doar cu avertisment verbal pentru încălcarea normelor de conduită în serviciu. "Se află la prima abatere", a explicat şeful Departamentului Comercial.

Citiţi pe această temă articolele:

Taxată pentru omenie: O orădeancă a fost amendată de controlorii OTL pentru că le-a spus... să nu certe o fetiţă

Răsplată pentru omenie: Orădeanca amendată de controlorii OTL fiindcă a intervenit în apărarea unei fete a primit banii înapoi de la tatăl copilei