Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de Sorin Tonca, 37 ani, din comuna Răbăgani pentru înşelăciune.

Controversatul om de afaceri din zona Beiuşului, profilat pe construcţii e acuzat că a înşelat o firmă orădeană de la care a achiziţionat produse în valoare de aproximativ 93.000 lei, pentru plata cărora a emis un bilet la ordin pe care ulterior l-a declarat pierdut. Din acest motiv, când orădenii l-au depus la bancă pentru a-şi recupera datoria, au fost refuzaţi.

Sorin Tonca este cercetat în stare de libertate din prejudiciu poliţiştii Antifraudă reuşind să recupereze doar suma de 6.500 lei.

Sorin Tonca a mai fost implicat în numeroase scandaluri în Beiuş însă puţine au fost reclamate deoarece majoritatea se finalizează cu împăcarea victimelor. La începutul anului trecut, de pildă, angajaţii fostei sale firme de protecţie au spart geamurile localului Omerta din Beiuş, Tonca fiind suspectat că a comandat distrugerea după ce patronii barului au refuzat să încheie contract de pază cu societatea sa. În final, poliţiştii din Beiuş au casat cazul după ce, la fel ca în alte dăţi, părţile s-au împăcat.