Un convoi militar, cu autotrenuri având pe platforme tancuri și alte vehicule de luptă, unele acoperite cu prelate, escortat de autoturisme ale Poliției Militare, a intrat vineri dimineață în țară prin punctul de trecere a frontierei Borș și a tranzitat apoi Șoseaua Borșului și centura Oradiei.

Informația a fost transmisă BIHOREANULUI de un cititor, care a surprins tehnica militară chiar la ieșirea din vamă (video jos) și a fost curios să afle motivul prezenței acesteia aici.

De asemenea, pe grupurile de Facebook destinate informațiilor din trafic alte imagini au stârnit curiozitate și emoții, internauții punând întrebări privind motivul pentru care erau aduse în România vehiculele de luptă.

„O să ne bage cât de curând în război”, „o să vedem noi ce jale va veni”, a scris, într-o română aproximativă, un utilizator al grupului INFO TRAFIC ORADEA BIHOR, cu atacuri la adresa politicienilor care „nu sunt patrioți”, în vreme ce alții au luat în situația în glumă, spunând că „opozanții lui Bolojan vin să bombardeze betoanele”, iar alții semnalau că imaginile vor fi o sursă bună pentru conspiraționiști. De altfel, postarea a și fost înlăturată ulterior de pe rețeaua de socializare.

Curiozitatea a fost cu atât mai mare cu cât autoritățile nu au comunicat public nicio informație pe marginea ineditului transport.

La solicitarea scrisă a BIHOREANULUI, Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale a transmis vineri după amiază un răspuns lapidar. „Convoiul la care faceți referire este alcătuit din autovehicule ale partenerului SUA și se află în tranzit pe teritoriul României, urmând să părăsească țara prin Vama Giurgiu”, se arată în răspunsul transmis redacției.

Responsabilii structurii de comunicare a MApN nu au precizat, însă, deși BIHOREANUL a solicitat aceste informații, nici care este punctul din care a pornit convoiul, nici cel de destinație.

De asemenea, Armata nu a specificat componența convoiului, durata și traseul deplasării, ceea ce este explicabil prin însăși natura operațiunilor militare, care impun constrângeri în furnizarea de informații.

Video: martor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!