Rapperul american Coolio, cunoscut pentru piesa „Gangsta’s Paradise”, a murit miercuri, la vârsta de 59 de ani. Anunţul a fost făcut de managerul cântăreţului pentru Associated Press, însă fără a da detalii despre cauza morţii.

Artistul, pe numele său real Artis Leon Ivey Jr, a murit în casa unui prieten din Los Angeles, a mai precizat managerul Jarez Posey. Pentru publicația TMZ, Posey a declarat că decesul ar fi putut fi cauzat de un stop cardiac.

Coolio a câştigat un Grammy la categoria cea mai bună interpretare solo rap pentru „Gangsta’s Paradise”, hitul din 1995 de pe coloana sonoră a filmului Dangerous Minds.

Născut în Monessen, Pennsylvania, Coolio s-a mutat ani mai târziu în Compton, California, unde și-a urmat studiile. A lucrat ca pompier voluntar şi în securitatea aeroportului înainte de a se dedica în totalitate scenei hip-hop, la sfârşitul anilor 1990, notează AP News.

Albumul de debut, „It Takes a Thief”, din 1994, a marcat propulsarea lui Coolio pe plan internaţional, iar piesa „Fantastic Voyage” a ajuns pe locul 3 în Billboard Hot 100.

Un an mai târziu, „Gangsta’s Paradise” avea să devină single-ul numărul 1 în topuri.

În ultimii ani, Coolio nu a mai lansat piese cu un succes notabil, însă a continuat să urce pe scenă şi să cânte pentru fanii lui.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!