Prima parte a campaniei de educaţie ecologică iniţiată de grădiniţa "Trei ursuleţi" în parteneriat cu Comisariatul judeţean al Gărzii de Mediu şi Inspectoratul Şcolar sub sloganul „Copilul tău colectează selectiv. Fă-o şi tu" s-a terminat, joi, cu premierea grădiniţelor care au reuşit să strângă cea mai mare cantitate de deşeuri.

Pe primul loc s-a clasat Grădiniţa 19, care a fost recompensată cu o cameră video, locul ll a fost ocupat de Grădiniţa 52, care a primit un aparat foto digital, iar ocupanta locului lll, Grădiniţa 30, a primit un dvd player.

Copiii din 13 grădiniţe s-au întrecut, timp de o săptămână, în colectarea selectivă a deşeurilor, în cadrul campaniei demarate de grădiniţa "Trei ursuleţi", obiectivul proiectului fiind iniţierea copiilor preşcolari în deprinderea obiceiului de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile, în funcţie de culoarea pubelei: galben pentru deşeuri din plastic şi aluminiu, albastru pentru deşeuri de hârtie şi carton, verde pentru sticlă.

Fiecăreia dintre grădiniţele participante i s-au donat câte trei pubele, iar în săptămâna 7-11 iunie copiii au încercat să strângă o cantitate cât mai mare de deşeuri reciclabile. În total, micuţii au strâns 3 tone de hârtie şi 130 de kilograme de deşeuri de plastic. „La deşeurile de sticlă am renunţat, în ideea de a nu se produce accidente nedorite", a declarat Călin Mocan, prim comisar al Gărzii de Mediu Bihor.

Mocan s-a declarat surprins de interesul mare manifestat de micuţii ecologişti pentru concurs. „Sincer, nu am crezut că proiectul nostru va avea un asemenea succes. Copiii au strâns o cantitate impresionantă de deşeuri, ceea ce dovedeşte dorinţa lor de a se implica în proiectele de protecţie a mediului", a declarat şeful Gărzii de Mediu.

Campania de educaţie ecologică pentru copiii preşcolari va continua, în septembrie, cu un nou proiect care se vrea a fi, deocamdată, o surpriză.