Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat preventiv pentru 30 zile şi este anchetat pentru tâlhărie, după ce, împreună cu un alt băiat de 13 ani, a atacat un copil pe strada Dimitrie Cantemir din Oradea.  

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, cei doi tâlhari minori au comis atacul joia trecută, pe 8 februarie, la prânz.

Victima, un copil în vârstă de 13 ani din comuna Sânmartin, se afla pe strada Dimitrie Cantemir în momentul în care a fost abordat de tânărul de 16 ani şi de un alt minor în vârstă de 13 ani, ambii din Oradea. „Cei doi, prin amenințări repetate cu acte de agresiune, l-ar fi deposedat de două bancnote, de 50 lei și, respectiv, de 10 lei", se arată în informare. 

Cei doi atacatori au fost prinşi de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei şi sunt anchetaţi acum pentru tâlhărie.

Tânărul de 16 ani, Alejandro D., care nu e la prima ispravă, a fost reţinut luni pentru 24 ore, iar marţi a fost prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a admis solicitarea şi a emis pe numele lui Alejandro D. un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care acesta o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor Oradea sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!