O mamă şi-a regăsit fetiţa în vârstă de doar 3 luni şi jumătate la aproape două luni de când au fost despărţite de cutremurul uriaş produs pe 6 februarie din Turcia.

Potrivit site-ului oficial al Ministerului Familiei şi Asistenţei Sociale din Turcia, fetiţa numită "copilul miracol" de salvatorii care au scos-o de sub dărămături după mai bine de 5 zile de la cutremur, se află în afara oricărui pericol.

Ea a fost extrasă de sub ruine la 128 de ore de la seismul masiv care a afectat provinciile Turciei aflate la graniţa cu Siria, fetiţa fiind din Hatay. După ce a fost luată de salvatori, micuţa a fost transportată şi îngrijită la un spital din Adana.


(Sursa foto: Twitter - NEXTA)

Ulterior, Ministrul Familiei a recoltat mai multe probe ADN de la copiii găsiţi fără părinţi, iar în cazul copilei au descoperit că proba este compatibilă cu cea a unei alte femei salvată în aceeaşi zonă, Yasemin Begdaş, internată la un spital din Ankara.

La 54 de zile de la cutremur, pe 1 aprilie, ministrul Familiei a dus bebeluşa în salonul de spital în care se afla mama sa, care a luat-o în braţe.

Mai multe imagini cu mama şi cu fetiţa au fost publicate pe acelaşi site.  

"Reuniunea unei mame cu copilul ei este unul dintre cele mai preţioase lucruri din lume. Mă bucur că am putut crea acest moment minunat, după ce ele au fost despărţite şi au suferit. Îmi doresc şi sper ca Dumnezeu să le dea o viaţă lungă şi fericită", a transmis ministrul Familiei, Derya Yanık.

Tatăl fetiţei şi cei doi fraţi ai săi au murit în timpul cutremurului, se mai arată pe site-ul ministerului.

Peste 56.000 de persoane au murit în urma cutremurului de la 6 februarie şi a replicilor ulterioare, 50.000 dintre victime fiind înregistrate în Turcia, iar restul în Siria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!