Un copil de 11 ani din satul Lupoaia, comuna Holod, care s-a pierdut marţi după-amiază de acasă, a fost găsit o zi mai târziu şi se află internat la Spitalul municipal Beiuş pentru investigaţii medicale, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Părinţii băiatului au anunţat dispariţia acestuia miercuri, după ce, înainte cu o seară, au scotocit satul împreună cu localnicii. „La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de peste 50 de jandarmi, pompieri şi poliţişti din Beiuş, posturile de poliţie arondate, din Holod, Căpâlna, dar şi de la Oradea, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic. Părinţii au furnizat semnalmentele micuţului, iar din discuţiile cu ei s-a aflat şi că băieţelul prezintă anumite dizabilităţi şi nu poate vorbi", a explicat Alina Dinu.

Împărţiţi în mai multe echipaje, şi ajutaţi de localnici voluntari, oamenii legii au verificat împrejurimile, păşunile şi terenurile agricole, iar din discuţiile cu oamenii, au aflat că băiatul s-a îndreptat peste păşuni, înspre localitatea Vintere, şi s-a întâlnit cu un sătean care l-a hrănit şi i-a dat apă. „Persoana respectivă a încercat să lege un dialog cu el, să-l întrebe de unde vine, cine e, dar din cauza dizabilităţii de care suferă, nu a reuşit", a declarat Dinu.

Copilul a fost găsit miercuri seara, la ora 20.10, la liziera pădurii din satul Vintere, la aproximativ 4,5 kilometri distanţă de locul dispariţiei. Era întreg şi nevătămat. „Din fericire, a fost găsit înainte de a se întuneca şi nu a mai rămas o noapte prin pădure. Prezenta uşoare semne de hipotermie, în rest era întreg şi nevătămat. A fost internat în spitalul Beiuş pentru investigaţii de specialitate, urmând a fi încredinţat familiei", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.