Născut din pasiune pentru pescuit şi dragoste faţă de copii, proiectul "Copilul şi Natura", organizat la începutul acestei luni de Asociaţia E.P.S.S. Aleşd, a ajuns la ediţia a IV-a.

Evenimentul a reunit, la lacul de pescuit din Biharia, nu mai puţin de 45 de copii, care au răspuns prezent, din cei 50 înscrişi.

Conform organizatorilor, "pentru a fi «fair-play», aceştia au fost împărţiţi în două categorii de vârstă", de 4-9 ani şi 10-14 ani. Apoi, pescuitul şi voia bună au fost "la ele acasă", copiii "duelându-se" până la "ultimul fluier al arbitrului".

Practic, copiii au trebuit să prindă peștii, iar ulterior să-i elibereze înapoi în lac.

În final, premianţii au fost, la categoria 4-9 ani, Szappanos Jazmin (locul I), Filip Dragoş (clasat al II-lea) şi Iuhas Marc (pe locul III).

La categoria 10-14 ani a câştigat Florea Ariana, urmată pe locul II de Chirea Dragoş, iar pe poziţia a III-a de Paşca Dragoş.

"Câştigători au fost toţi, pentru că nimeni nu a plecat cu mâna goală. Aproape toţi copiii au reuşit să «captureze» peştii mofturoşi", a transmis Robert Şereş, preşedintele Asociaţiei E.P.S.S. Aleşd.

De asemenea, fiecare copil a primit câte o medalie, un pachet cu dulciuri şi câte o valigetă echipată cu diferite accesorii de pescuit (fire, plute, cârlige, plumbi etc).

Campionii au fost premiaţi însă substanţial, cu echipamente de pescuit, dar cele mai importante premii pentru ei au fost cupele trofeu de ştiucă, trofeu unicat în Romania.

"Pe lângă toate aceste premii, copiii au primit la începutul concursului, toate cele necesare pescuitului, nadă, viermuşi şi râme, asigurate de organizator, iar după desemnarea campionilor şi premierea tuturor celor participanţi, copiii au putut savura un delicios meniu, urmat de o savuroasă felie de tort şi o băutură răcoritoare", a mai precizat preşedintele Asociaţiei E.P.S.S. Aleşd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!