Copreşedintele ALDE Bihor Dorin Corcheş a reuşit să penalizeze atât conducerea municipalităţii, cât şi opoziţia din Consiliul Local, într-o singură intervenţie.

Amintind că în Palatul Vulturul Negru au loc lucrări de reabilitare, după ce recepţionarea lucrării anterioare a fost respinsă de Primărie din cauza calităţii proaste, Corcheş a criticat miercuri, într-o conferinţă de presă, lentoarea cu care se desfăşoară munca în prezent şi a spus că aceasta dăunează afacerilor din zonă.

În context, el a afirmat că nu toţi proprietarii de localuri din Pasaj au "norocul" de a fi cooptaţi în conducerea Administraţiei Imobiliare Oradea, aşa cum s-a întâmplat în cazul proprietarului Lord’s, consilier local PNL Lucian Popa.

"Municipalitatea trebuie să asigure un ritm susţinut de lucru în Pasajul Vulturul Negru, pentru a lăsa agenţii economici de acolo să se dezvolte, pentru că mă îndoiesc că va fi loc pentru toţi în conducerea AIO. Eu îl cunosc pe fostul meu coleg, e un băiat de treabă, dar nu cred că-i putem duce pe toţi (n.r. – proprietarii de localuri) la AIO", a spus Corcheş.

Chiar dacă ALDE este partener la guvernare cu PSD, Corcheş nu a ezitat să condamne şi ipocrizia pesediştilor din Oradea, care s-au trezit să critice Raportul de activitate al primarului Ilie Bolojan pe anul 2014 deşi au fost părtaşi la guvernarea locală până la începutul acestui an. "Să nu uităm că în 2014 a existat o alianţă locală PSD-PNL. E paradoxal să ridici o serie de întrebări şi să critici când ai fost parte a deciziilor conducerii locale", a spus reprezentantul ALDE Bihor.