Oradea va avea încă două parcuri! Municipalitatea va supune joi aprobării Consiliului Local indicatorii tehnico-economici ai lucrărilor de amenajare a unor coridoare verzi pentru zona Silvaş şi cartierul Grigorescu.

Silvaş mai verde

"În zona Silvaş, de-a lungul malului Crişului Repede, vor fi plantaţi 190 de arbori, se va pune gazon şi vegetaţie joasă, se vor amenaja alei, dar şi instalaţii de iluminat public şi sistem de irigat. Lucrările vor fi realizate în baza unui protocol de colaborare cu Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, pentru că amplasamentul este în zona de protecţie a Crişului Repede", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Investiţia, estimată la 4,7 milioane lei, vizează reamenajarea malului râului pe porţiunea delimitată de Podul Constantin Prezan şi Podul CFR.

Lucrările vor mai cuprinde, printre altele, amenajarea unui amfiteatru din parapeţi metalici cu vedere la Crişul Repede, amplasarea în apă a trei pontoane cu flotoare din prolipropilemă, piste pentru biciclişti şi spaţii de joacă pentru copii.

Parc pentru Grigorescu

În ceea ce priveşte cartierul Grigorescu, municipalitatea vrea să investească 5,6 milioane lei în amenajarea unui parc cu o suprafaţă de circa 28.400 metri pătraţi în zona străzii Daliei.

Proiectul, estimat la 5,6 milioane lei, vizează plantarea a 291 de arbori, amenajarea de spaţii verzi, piste pentru biciclete şi pentru alergare, a unui sistem de iluminat, precum şi a unei parcări la limita zonei verzi. Cursul pârâului Adona din centrul viitorului parc va fi, la rândul său, amenajat.

Parcul va fi dotat cu instalaţii de irigat pentru a asigura necesarul de apă pentru plantele de aici.

Municipalitatea intenţionează să finanţeze lucrările din fonduri europene atrase prin Zona Metropolitană Oradea.