Comunitatea fotbalului bihorean este în doliu, după ce, la începutul acestei săptămâni, s-a stins cel care a strâns cele mai multe jocuri în tricoul clubului FC Bihor, Cornel Georgescu, la vârsta de 64 de ani.

După o luptă împotriva unei boli incurabile, Cornel Georescu a plecat la cele veşnice, luni dimineaţa, iar joi a fost condus pe ultimul drum, într-un cadru restrâns, aşa după cum permit autorităţile în prezent, din cauza stării de alertă, la Cluj Napoca, acolo unde a locuit în ultima perioadă.

Cornel Emilian Georgescu a evoluat în perioada anilor `80 la FC Bihor, pentru care a disputat în total 347 de jocuri, dintre care 254 în prina divizie. El şi-a trecut în cont şi 96 de goluri marcate în partidele oficiale.

Foştii colegii de echipă de la FC Bihor deplâng dispariţia celui care a evoluat ca mijlocaş de bandă şi extremă.

"După "vărul VIDAC, "Bubi" Florescu, "Gobei" Gergely, "piticul" Lupău, Sandu Balaş, ieri i-a venit rândul lui "Gică" Cornel Georgescu. Am fost timp de cinci ani colegi de echipă. Am înscris goluri din pasele lui şi el din ale mele. Era o fire veselă şi un coleg foarte bun. Parcă-l văd şi azi cum demara pe extremă stângă, demarcându-se impecabil. Mi-l amintesc cum şi-a rupt şi el piciorul într-un meci la Braşov. Mi-l amintesc la antrenamente şi în peste 100 de meciuri jucate împreună. Mi-l amintesc la biliard, cruce, rummy, la ştrand, la vânătoare, la curtat. Era foarte bun la toate testele fizice. Mi-l amintesc doar zâmbind. A jucat doar la Oradea timp de 14 ani, în 347 de meciuri, înscriind 96 de goluri. Este golgeterul echipei FC BIHOR în ultimii 50 de ani. Dumnezeu să te aibă în grija lui, Gică! Adio, prietene!", a scris Marcel Puşcaş pe pagina sa de Facebook, la o zi de la tragica veste.

Puşcaş a publicat, de altfel, şi fotografii în care apare împreună cu Cornel Georgescu la jocurile pe care cei doi le-au disputat pentru FC Bihor.