Printr-un comunicat de presă intitulat "Unde sunt banii promişi pentru modernizarea pistei Aeroportului Oradea, domnule Radu Ţârle?!", candidatul USL la şefia Consiliului Judeţean Bihor, liberalul Cornel Popa, subliniază că proiectul pentru modernizarea Aeroportului din Oradea, cu care se laudă Ţîrle, nu are finanţarea necesară pentru a fi pus în aplicare, deoarece în faţa acestuia au fost băgate aeroportul din Suceava şi cel din Constanţa.

"În ciuda declaraţiilor triumfaliste ale fostului preşedinte al CJ Bihor, proiectul nostru a fost tras deoparte şi acei bani au fost alocaţi pentru Aeroportul din Constanţa. Când?! Încă din 4 mai. De către cine? De către Guvernul Băsescu-Ungureanu-PDL. Iată faptele...", se arată în comunicatul USL Bihor.

Documentul aminteşte că proiectul pentru Aeroportul din Oradea a fost depus anul trecut, înaintea celui de la Constanţa, dar regula de analizare nu a fost cea corectă, adică în ordinea depunerii, căci cel din Oradea "s-a tot aflat în evaluare".

"Deşi proiectul nostru are un punctaj de aproximativ 90 de puncte (minimul pentru acceptare este de 40) şi deşi proiectul de la Constanţa a fost respins odată şi redepus ulterior, cineva din guvernarea PDL a tras sforile în aşa fel încât Constanţa să ajungă de pe ultimele locuri în faţă şi să ia finanţarea. Şi nu Oradea, aşa cum era firesc. Numai că, odată ce Guvernul PDL a dat cele 18 milioane de euro la Constanţa şi nu la Oradea, sumele Programului Operaţional Sectorial Transporturi 2017-2013 rămase au fost de numai 5 milioane şi jumătate de euro. Cu 13 milioane Euro mai puţin decât avem noi nevoie aici", spune Cornel Popa.

"În aceste condiţii - continuă liberalul - nu pot să nu constat farsa continuă pe care a jucat-o domnul Radu Ţârle în tot acest timp. Mai întâi, dumnealui şi-a justificat mereu trecerea de la PNL la PDL prin faptul că Emil Boc i-a promis finanţarea proiectului de modernizare a pistei Aeroportului Oradea. Apoi, domnul Radu Ţârle a declarat mereu că această finanţare este o prioritate pentru dumnealui, că se ocupă îndeaproape de ea şi că totul este o doar o formalitate. Ori, observăm azi că toate acestea au fost vorbe goale. Fostul preşedinte al CJ Bihor s-a ocupat atât de "bine" de soarta Aeroportului Oradea încât vreun pedelist mai şmecher, sau poate chiar Băsescu, a reuşit să forţeze mâna ministrului Transporturilor şi să deturneze banii ce se cuveneau Aeroportului Oradea, înainte de a pleca de la guvernare".

În încheierea comunicatului, candidatul USL la preşedinţia CJ Bihor spune că "singurele contribuţii ale domnului Radu Ţârle la proiectul modernizării Aeroportului sunt că s-a folosit de acest proiect pentru propria sa imagine politică şi că şi-a bătut joc de munca acestor oameni, fiind incapabil să gestioneze situaţia la Bucureşti, aşa cum s-a lăudat, şi să nu permită şmecheriile cu care ne-a obişnuit în toţi aceşti ani partidul pe care cu atâta mândrie îl reprezintă azi, PDL".

Amintim că PDL-istul Radu Ţîrle a anunţat că, în ultima zi a Guvernării PDL, a obţinut de la Ministerul Transporturilor acceptarea spre finanţare cu fonduri UE a modernizării Aeroportului din Oradea, fără însă ca banii să fi fost alocaţi efectiv, astfel că obiectivul este, în continuare, în aşteptare...