Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a afirmat într-o declaraţie politică rostită în camera superioară a Parlamentului, că starea execrabilă a drumurilor din România şi pasivitatea Ministerului Transporturilor şi a Guvernului nu sunt în măsură să stimuleze turismul, ci dimpotrivă, să-l împiedice.

"Se apropie deschiderea sezonului turistic şi la această oră se fac pregătiri pentru primirea celor care vor să-şi petreacă vacanţele în zonele frumoase ale României. Problema intervine atunci când trebuie să ne şi deplasăm către aceste zone. Turiştii români sunt resemnaţi deja, nu mai au aşteptări de la drumurile patriei, dar celor străini cum le poţi explica faptul că vor găsi locuri minunate după ce vor traversa cratere asfaltice şi vor escalada denivelările care aproape că rup maşinile în două?", arată Popa.

Parlamentarul bihorean spune că impresia la intrarea în ţară dinspre Ungaria este "că s-a terminat civilizaţia", ceea ce e "jignitor" pentru cei care încearcă cu adevărat să atragă turişti străini în ţară. De asemenea, spune Popa, este jignitor şi că turiştii străini sunt puşi să plătească taxe de drum al căror efect nu se vede în starea şoselelor. "Românii care pleacă în străinătate abia aşteaptă să iasă din ţară, ca să circule civilizat. La noi nu fac decât să evite gropi, pe cât pot, şi să piardă ore bune în trafic", a mai spus senatorul bihorean.

Cornel Popa e nemulţumit şi de faptul că Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale au anunţat că în acest an se vor face doar lucrări de întreţinere a drumurilor, dar şi acestea sunt făcute de mântuială. "Plombarea gropilor nu se cheamă întreţinerea drumurilor", afirmă senatorul, explicând că firmele angajate de CNADNR folosesc "materiale de slabă calitate, care la prima ploaie sau la primul derapaj mai serios al unei maşini zboară împreună cu altă bucată din asfalt".

Faptul că gropile din şosele sunt tot mai des semnalizate cu o bucată de cârpă i-a sugerat parlamentarului bihorean şi ideea că Guvernul a abandonat orice efort de a îmbunătăţi starea drumurilor: "Imaginea aceasta mă duce cu gândul la faptul că ne-am predat sau că abandonăm lupta cu infrastructura, nu că semnalizăm cratere asfaltice. Asemenea metode se mai folosesc în ţările sărace ale lumii, şi poate nici acolo. Noi nu suntem în situaţia lor. Noi doar folosim banii fără cap!", a spus Cornel Popa.

Concluzia acestuia e că România este tot mai mult o ţară a paradoxurilor, întrucât "avem cele mai scumpe autostrăzi, dar şi cele mai proaste, avem bogăţii extraordinare care pot fi transformate în destinaţii turistice, dar cei mai puţini turişti".