La luptă contra tiraniei

Criticând vehement noua temă lansată de Traian Băsescu, pe care l-a caracterizat ca fiind "un personaj sinistru", preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că revizuirea Constituţiei "nu este decât o fumigenă care să abată atenţia opiniei publice de la problemele grave ale ţării", adică de la subdezvoltarea economiei, creşterea gradului de sărăcire a românilor şi adâncirea tendinţelor dictatoriale. "Cred că domnia sa, împreună cu Guvernul Boc, pe care îl păstoreşte, era dator să nu promoveze doar politici de împrumut, ci să facă în aşa fel încât România să nu intre în impasul în care se găseşte", a spus Cornel Popa.

Senatorul liberal a mai afirmat că "este de datoria noastră să nu lăsăm un asemenea tiran să se maturizeze în tiranie mai mult ca până acum" şi, într-un limbaj deosebit de vehement, a spus că ideile de revizuire a Constituţiei sunt rezultatul unor "frustrări" personale ale şefului statului, care - din fericire - nu pot să se materializeze în condiţiile în care pentru schimbarea legii fundamentale a statului este nevoie de voturile a două treimi din totalul parlamentarilor. "Constituţia este actul fundamental al naţiunii, care nu se poate schimba la apelul de seară, în aburi de alcool şi în vapori de gheaţă", a spus Popa.

Minciunile lui Băsescu

La poziţia senatorului Cornel Popa s-a raliat şi deputatul Lucia Varga, care a fost de acord cu diagnosticul pus de liderul PNL Bihor, dar într-un registru verbal mai temperat. "Schimbarea Constituţiei este o diversiune. În Parlament există două iniţiative legislative, din care una având ca autor pe liderul grupului de deputaţi liberali, Eugen Nicolaescu, ambele vizând reducerea numărului de parlamentari, şi care zac în uitare fiindcă nu au fost puse de reprezentanţii puterii pe ordinea de zi", a arătat Lucia Varga.

Deputatul liberal a adăugat că, deşi este greu ca opoziţia să explice nuanţele demersurilor pe care le face Traian Băsescu, speră totuşi că "românii să aibă maturitatea" de a sesiza şi înţelege că populismul de care dă dovadă şeful statului are un singur scop, şi anume nu modernizarea statului, ci perpetuarea la putere a PDL.