Majoritatea pe care o au UDMR şi PSD în Consiliul Judeţean după ruperea USL şi racolarea de către social-democraţi a trei consilieri judeţeni de la alte partide (PDL şi PPDD) nu este considerată de către preşedintele liberal al CJ Bihor, Cornel Popa, o probă că Bihorul a ajuns să fie condus de formaţiuni care, în mod natural, prin votul cetăţenilor, nu ar fi fost niciodată "la butoane".

Mai mult, Popa a transmis joi, cu prilejul unei conferinţe de presă, un mesaj către "partenerii" din PSD şi din UDMR că nu acceptă să fie considerat o marionetă a consilierilor judeţeni ai celor două partide, chiar dacă acţiunile sale depind de voturile pe care aceştia le dau în favoarea sau împotriva proiectelor pe care le iniţiază.

"Aud asta în numeroase şezători politice, dar amintesc că fără semnătura preşedintelui Consiliului Judeţean nu se poate pune nimic pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean. Iar eu pun pe ordinea de zi exact ce este important pentru judeţul Bihor, nu pentru mine personal sau pentru altul de acolo. Deci ce să conducă (PSD şi UDMR)?", a spus Cornel Popa.

Întrebat cum îşi imaginează colaborarea cu PSD după această campanie electorală, în care foştii aliaţi au devenit adversari, preşedintele CJ nu a vrut să intre în detalii, sugerând doar că ar fi gata să facă tot ce ţine de el pentru binele Bihorului. "În viaţă nu eşti numai între prieteni. Îţi canalizezi eforturile şi încerci să faci faţă conjuncturilor în aşa fel încât tu şi familia să vă câştigaţi existenţa şi, dacă se poate, cei de lângă tine să o ducă cât mai bine", a spus Popa.