Copreşedintele PNL Bihor Cornel Popa a dezminţit categoric zvonurile cum că ar avea de gând să plece la ALDE sau la orice alt partid, lansate în ultima lună atât de reprezentanţi ai acestei formaţiuni şi preluate de Mişcarea Populară.

"Suntem cu motoarele turate în pregătirea alegerilor locale. Orice alte fabulaţii sunt jocuri de culise. Lăsaţi-ne pe noi să spunem cu toată gura ce gândim şi ce facem, nu pe cei care vor să-şi facă publicitate pe seama noastră", a spus Cornel Popa într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PNL Bihor împreună cu celălalt copreşedinte al organizaţiei judeţene, Gavrilă Ghilea, şi cu primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

"Le mulţumesc celor care îmi poartă de grijă, dar o viaţă întreagă am învăţat să-mi port singur de grijă", a mai spus Popa, arătând că nu doar că nu are intenţia să plece din PNL, ci chiar se implică total în campania pentru alegerile locale în fruntea partidului pe care îl conduce în judeţ încă din 2002, când PNL Bihor avea doar 2%: "Vreau să ştiţi că îmi respect munca de când am intrat în partid, a mea şi a colegilor mei, împreună cu care aproape din nimic am făcut ceea ce este astăzi".

"Declaraţiile luate de vânt sunt şi ele o variantă, nu spun că nu gustată de presă şi de cei care citesc presa, dar cred că nu asta este important în politică. PNL se va identifica mereu cu proiectele pentru comunităţi", a mai spus Popa.

În context, copreşedintele liberal a anunţat că "suntem în faza în care în zonele din judeţ se desemnează persoanele pe care colegii le văd candidaţi" la funcţiile de primar, consilier local şi consilier judeţean. "Şi eu, ca şi Mircea Mălan, ca şi Ilie Bolojan şi Gavrilă Ghilea, suntem preocupaţi în această perioadă să identificăm cei mai buni candidaţi pentru primării, care la rândul lor, fiind purtători de mesaje, să ne ajute în susţinerea candidaturii lui Mircea Mălan. Apoi, în campanie, va urma munca susţinută la faţa locului, unde vom face ceea ce am făcut totdeauna, vom merge din casă în casă", a spus Popa.

De asemenea, Popa a spus că până în prezent au fost validate candidaturile la primării a 68 de liberali care doresc să concureze pentru o funcţie de primar, iar în cursul după-amiezii forul de conducere al organizaţiei judeţene va mai valida şi alte candidaturi la comune şi oraşe, între care cele ale economistului Ioan Todoca pentru Primăria Aleşd şi avocatului Claudiu Ciarnău pentru Primăria Marghita.