De doi ani, senatorul PNL Cornel Popa a făcut mai multe demersuri pentru elucidarea cazului medicului veterinar Gavril Buzle din Sârbi, după ce locuitorii din comună i s-au plâns că acesta le cerea bani pentru operaţiuni de vaccinare şi de crotaliere a animalelor care îi erau decontate de DSVSA şi pentru care, aşadar, oamenii beneficiau de gratuitate.

În urma demersurilor lui Popa, Buzle a fost cercetat de DSVSA Bihor, dar şi de o echipă a Agenţiei Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, venită de la Bucureşti, ambele anchete concluzionând că faptele de care era acuzat medicul veterinar sunt reale şi dispunând rezilierea contractului de prestări de servicii pe care Buzle îl avea cu DSVSA Bihor.

Problema este, însă, că în ciuda faptului că Buzle nu mai are dreptul să profeseze, acesta blochează activitatea veterinară din comuna Sârbi, a dezvăluit joi, într-o conferinţă de presă, senatorul Cornel Popa.

„Au venit iar la mine, pentru a nu ştiu câta oară, vreo 50 de oameni din Sârbi, şi mi-au spus că Buzle blochează activitatea medicului veterinar care a fost numit în locul lui, Cristian Năndrean, căruia refuză să-i predea calculatorul în care se află baza de date cu animalele din comună, deşi calculatorul nu este proprietatea lui, ci a Direcţiei Sanitar-Veterinare", a declarat senatorul liberal.

Cornel Popa a afirmat că, în urma audienţei, l-a contactat pe şeful DSVSA Bihor, Mircea Gelu Budău, cerându-i aplicarea legii şi deblocarea situaţiei, însă acesta i-a dat un răspuns pe care îl consideră batjocoritor. „Budău şi-a pus slugile să-mi trimită un răspuns în care îmi zice acelaşi lucru, că noul medic veterinar nu poate lucra fiindcă cel vechi, Buzle, nu i-a predat baza de date. Este o bătaie de joc!", a spus senatorul.

De altfel, Popa a pus la dispoziţia ziariştilor răspunsul dat de Budău, şi în care şeful DSVSA Bihor arată că „au fost trimise mai multe adrese doctorului Buzle Gavril să predea calculatorul, dar acesta refuză sistematic".

„Vă daţi seama unde am ajuns în România, că un veterinar refuză să predea un obiect de inventar, iar instituţia care ar trebui să-l sancţioneze se mulţumeşte să constate situaţia fără să facă nimic pentru a o schimba?", a întrebat retoric preşedintele PNL Bihor.

Dată fiind această stare de lucruri, senatorul Cornel Popa i-a dat lu Budău un ultimatum, afirmând că dacă acesta nu rezolvă situaţia în termen de o săptămână, îi va cere demisia. „E anormal ca şeful DSV să nu facă nimic, în timp ce oamenii din Sârbi nu pot beneficia de servicii veterinare, de vaccinarea, crotalierea sau tratarea animalelor", a concluzionat senatorul bihorean.