"Am o rugăminte pentru Ilie Bolojan", a anunţat joi, prin intermediul jurnaliştilor, preşedintele Cornel Popa, care i-a cerut primarului: "Să nu coboare la nivelul politrucilor, căci nu-i face bine nici lui, nici nouă! Dacă nu-i poate ridica la nivelul lui (n.r. - Bolojan), să-i lase în pace, să-i ignore!".

Liderul liberal a opinat că este mai bine ca primarul Oradiei "să lucreze ca şi până acum, pentru că are potenţial, să-şi vadă de ale lui şi să nu coboare la nivelul celor pe care nu-i poate ridica până la nivelul lui".

Senatorul Popa a mai spus că "sub administraţia lor (n.r. - adică a PDL) nu a răsărit nimic în Oradea", în timp ce primarul Bolojan se ocupă de rezolvarea problemelor reale ale oraşului: parcări, reparaţii de drumuri, reabilitarea sistemului de termoficare, a celui sanitar etc.

Intervenţia preşedintelui PNL Bihor survine după ce între primarul Ilie Bolojan şi prefectul Gavrilă Ghilea - pe care l-a numit "politruc" - a izbucnit un conflict la scenă deschisă, pe tema reabilitării faţadelor clădirilor din centrul oraşului. Ghilea a blocat cele patru hotărâri pe care Consiliul Local le-a adoptat în acest sens, atacându-le în justiţie, după ce tot el le-a dat aviz de legalitate, pe motiv că regulamentul pentru întreţinerea şi reabilitarea faţadelor s-ar aplica incorect.

De asemenea, prefectul consideră că Primăria nu ar trebui să perceapă taxe de la proprietarii clădirilor din centrul oraşului, ci să le repare cu fonduri din bugetul local, renunţând la celelalte investiţii, şi că nu trebuie obligaţi să-şi întreţină proprietăţile toţi orădenii care locuiesc în centru, ci doar aceia care au locuinţe în cele 64 de clădiri declarate monumente istorice.