Senatorul de Bihor Cornel Popa a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, o interpelare prin care îi cere premierului Emil Boc explicaţii cu privire la împărţirea pe criterii politice şi în beneficiul unor firme apropiate PDL şi UDMR a fondurilor din programul de dezvoltare a infrastructurii rurale, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea.

Concret, liderul liberal a arătat că în Bihor, alocarea fondurilor pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare s-a făcut exclusiv pentru localităţile conduse de primari PDL şi UDMR, cu două excepţii: Tileagd (primar PNL) şi Popeşti (primar PSD). "Primarul din Tileagd a cerut 200.000 de lei pentru alimentarea cu apă, dar a primit 472.000 lei. Oare nu cumva pentru lucrările suplimentare pe care le execută firma Construcţii Bihor?", a întrebat senatorul Popa, retoric, făcând astfel referire la faptul că şi în Tileagd banii "îndestulează" de fapt firma prefectului Gavrilă Ghilea.

De asemenea, Popa a prezentat şi situaţia alocării de fonduri pentru modernizarea şi construirea de baze sportive în mediul rural (săli de sport şi stadioane comunale), spunând că şi în acest caz scopul a fost acelaşi: banii să ajungă la firmele PDL şi, în unele cazuri, ale UDMR. Citând cazul unor comune precum Holod, Mădăras, Olcea, Săcuieni, Tarcea ori Valea lui Mihai (toate conduse de primar PDL şi UDMR), şeful liberalilor bihoreni i-a îndemnat pe jurnalişti să "descopere" ce firme execută lucrările. "Vă rog să vă uitaţi ce firme execută aceste lucrări şi veţi înţelege totul", a spus Cornel Popa.

"S-a ajuns ca banii publici să se dea ori pentru culoarea politică a primarilor, ori pentru cea a constuctorilor", a acuzat preşedintele PNL Bihor, amintind că "sub guvernarea Tăriceanu" s-au alocat fonduri la 22 de primării din judeţ, fără a se ţine cont de apartenenţa politică a primarilor.