Întrebat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, cum va rezolva PNL Bihor problema deputatului Octavian Bot, ex-PDL, acum liberal, în condiţiile în care deja conducerea organizaţiei municipale a votat miercurea trecută împotriva primirii acestuia în PNL Oradea, dar fără a înregistra oficial rezultatul votului, liderul liberalilor bihoreni, senatorul Cornel Popa, a încercat o eschivă, pasând responsabilitatea unui răspuns către conducerea organizaţiei municipale.

"Despre acest subiect putem vorbi după ce spre noi, la Biroul Politic Judeţean, va veni o cerere de adeziune. Despre acest subiect puteţi vorbi cu organizaţia municipală, care a dat un vot neoficial", a parat Popa. "Deocamdată vorbim despre faza pe municipiu a acestei probleme", a adăugat şeful organizaţiei judeţene a PNL.

Cornel Popa a recunoscut, totuşi, că dezertarea deputatului Octavian Bot de la PDL şi intenţia sa de a fi reprimit în PNL era o chestiune despre care ştia încă dinainte de lunea trecută, când evenimentul a fost adus la cunoştinţa opiniei publice într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti de preşedintele partidului, Crin Antonescu.

De asemenea, Popa a sugerat că, în aceste condiţii, nu se poate opune primirii lui Bot în partid, motivând că politica nu se face după simpatii sau antipatii. "Eu, dacă aş fi lucrat în partid după resentimente sau după marele entuziasm al relaţiilor cu X sau cu Y, făceam din partid o mică gaşcă, ceea ce nu e cazul. Suntem o forţă redutabilă", a spus şeful PNL Bihor.

Întrebat, de asemenea, dacă a estimat deficitul de imagine produs organizaţiei locale prin primirea lui Bot, Popa a spus că, deocamdată, nu s-a gândit la acest lucru. "Nu pot să ştiu cât pierdem sau cât câştigăm, din păcate n-am această abilitate de a face estimări instantanee. Dar să ştiţi că are şi prieteni domnul Bot în PNL", a spus Popa, citând în această categorie un nume necunoscut public: "doctorul Sălăjan".