După ce, pentru prima oară, reprezentanţii PDL au luat loc alături de partenerii liberali din ACL, iar consilierii PSD s-au aşezat lângă aliaţii lor din UDMR, cele două proiecte de hotărâri au fost tranşate în câteva minute, votul dat de aleşii bihorenilor fiind unanim.
Sumele repartizate primăriilor sunt, însă, nesemnificative, cuprinse între 10.000 şi 55.000 lei, în mod echilibrat, cel puţin la prima vedere, fără părtinire în funcţie culoarea politică a primarilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 12 ani.
De asemenea, consilierii judeţeni au rectificat, pentru a cincea oară, bugetul judeţului pe anul în curs, au aprobat noi criterii pentru externalizarea unor centre ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi au luat decizii în privinţa unor bunuri de patrimoniu, fără mare valoare însă, din proprietatea judeţului.
Singura pată de culoare a şedinţei CJ de joi a dat-o un schimb de replici între preşedintele Cornel Popa şi vicepreşedintele Alexandru Kiss, ocazionat de discutarea unui proiect privind trecerea unui turn de antenă şi a unui teren aferent din domeniul public al judeţului şi administrarea CJ în domeniul public al statului şi administrarea UM 0731, adică a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
Pentru că vicepreşedintele Alexandru Kiss a mormăit că "nu ştiu de ce" comisia juridică, pe care o conduce, a avizat pozitiv proiectul, preşedintele Cornel Popa l-a îndemnat, ironic şi vesel în acelaşi timp, să fie mai convins de utilitatea lui, motivând că "şi dumneavoastră veţi beneficia de serviciile STS".
"Mulţumesc, mai bine nu", a răspuns Kiss, ca de Doamne fereşte, ceea ce l-a făcut pe Popa să continue, sugerând că oricum UDMR-istul e în atenţia serviciilor. "Aveţi informaţii?", l-a întrebat Kiss, Popa punctând concluziv că "am convingeri".