Senatorul PNL Bihor Cornel Popa a interpelat-o la începutul acestei săptămâni pe Elena Udrea în calitatea acesteia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru a afla dacă are vreun plan de stimulare a turismului în Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Acestea, a afirmat parlamentarul bihorean, "mai sunt vizitate astăzi doar de pensionarii cu bilete de tratament", fapt cauzat de "aspectul dezolant, lipsa investiţiilor şi a grijii statului faţă de bogăţia naturală pe care o reprezintă apa termală".

În acelaşi timp, arată Cornel Popa, "vecinii noştri maghiari deschid la doi paşi de Oradea încă un parc acvatic, cu dotări de ultimă generaţie şi cu posibilitatea unui turism de calitate superioară. Nu pot să nu observ diferenţa uriaşă de viziune şi de adaptare la realitatea zilelor noastre, ca şi turismul cu adevărat înfloritor al vecinilor din Ungaria".

În acest context, senatorul de Bihor îi cere Elenei Udrea să comunice dacă a inclus Băile Felix şi Băile 1 Mai "într-unul dintre proiectele viitoare ale Ministerului pe care îl conduceţi şi dacă da, despre ce este vorba".

De asemenea, în finalul interpelării, Cornel Popa îi cere ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului să aibă în vedere colaborarea cu autorităţile locale din Bihor şi preocuparea pentru facilitarea turismului în Bihor inclusiv prin modernizarea Aeroportului Oradea, "care are nevoie imperioasă de investiţii şi care ar putea fi poarta de intrare în ţară a turiştilor străini".