Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, s-a declarat optimist, vineri, în ultima conferinţă de presă din acest an, cu privire la rezolvarea unei "restanţe" din mandatul predecesorului său, Radu Ţîrle, afirmând că există şanse reale pentru semnarea contractului de finanţare a proiectului de extindere şi modernizare a infrastructurii Aeroportului chiar luna viitoare.

"Proiectul este în analiză la Comisia Europeană şi avem semnale pozitive că undeva la mijlocul lunii ianuarie se va semna contractul de finanţare", a spus Popa.

Acesta a adăugat că evenimentul ar putea avea loc în prezenţa premierului Victor Ponta, care ar veni la Oradea tocmai în acest scop: "Probabil semnarea se va face în prezenţa primului-ministru".

Proiectul de modernizare a infrastructurii Aeroportului prevede între altele extinderea pistei în lungime şi lăţime, reabilitarea şi modernizarea platformelor şi a sistemului de balizaj, fiind aprobat încă în 2011 de autoritatea de management de pe lângă Ministerul Transporturilor, fără însă ca finanţarea efectivă să fie acordată, deoarece Guvernul de atunci preferând să finanţeze lucrările la alte trei aeroporturi din ţară.

Proiectul are o valoare de peste 130 milioane lei, din care 85% din fonduri europene, 13% din bugetul de stat şi 2% din bugetul judeţului.