Prima zi de lucru a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, a prilejuit, cum de altfel era normal, numirea persoanei care îi va conduce cabinetul.

Potrivit legii, un demnitar de rangul unui preşedinte de Consiliu Judeţean are dreptul să numească - fără niciun fel de concurs - cinci consilieri, dintre care unul ca şef de cabinet.
În această poziţie, Cornel Popa l-a preferat pe Cristian Bodea, cu care colaborează de 12 ani, acesta fiindu-i şef de cabinet parlamentar atât în primele două mandate de deputat, cât şi în mandatul de senator.

Cristian Bodea are 38 de ani, este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea şi este membru PNL.

Bodea s-a remarcat recent, în intervalul dintre alegerile locale din 10 iunie şi constituirea Consiliului Judeţean, prin criticile vehemente aduse omologului lui Popa de la preşedinţia USL, Ioan Mang, pentru faptul că acesta a insistat ca UDMR să fie cooptat la conducerea CJ, în baza protocolului dintre cele două Uniuni, cu toate că intenţia iniţială a liberalilor era să conducă judeţul, la fel ca Primăria Oradiei, fără ajutorul formaţiunii maghiare.

Potrivit informaţiilor BIHOREANULUI, cabinetul de lucru al preşedintelui CJ urmează să fie completat în această săptămână cu încă doi consilieri, dintre care unul este economist, iar celălalt jurist.