Într-o declaraţie intitulată "S-a stricat moara stricată", prezentată joi într-o conferinţă de presă, preşedintele PNL Bihor Cornel Popa a criticat "bâlbâiala guvernamentală şi faptul că nu premierul anunţă măsurile dure pretins anti-criză, ci adevăratul şef al PDL şi falsul şef al statului", adică preşedintele Traian Băsescu, care - prin natura funcţiei - nu are atribuţii în guvernarea ţării.

Într-o notă ironică, senatorul liberal a criticat, de asemenea, faptul că "premierul declară ceva, ministrul de finanţe contrariul, iar şeful FMI îi contrazice pe amândoi" şi afirmă că PNL nu poate fi de acord cu poziţia lui Băsescu de a-l menţine pe premierul Emil Boc în funcţie, în numele stabilităţii. "Care stabilitate, vin şi întreb? Care guvernare? Nu văd decât decizii absurde, încălcarea legii, ordonanţe neconstituţionale şi contracte grase date de statul român celor care au contribuit la bugetul de campanie al PDL", a comentat Cornel Popa, adăugând: "Mamele protestează, pensionarii şi bugetarii de tot felul de asemenea, examenul de bacalaureat este sub semnul întrebării... toate acestea sunt oare efecte ale unei bune guvernări, aşa cum ni se aruncă în declaraţii sforăitoare de presă? Cum mai suportă domnul Boc să se audă lăudând "producţia la hectar", când pensionarii vor să se lege în lanţuri de gardul Casei Poporului?".

Senatorul PNL a declarat că nu mai are răbdare cu "acest Guvern de amatori şi de specialişti în nimic, de iresponsabili care ne-au dus cu zăhărelul până în pragul prăpastiei, pentru ca acum să spună că nu au altă soluţie decât sacrificarea populaţiei".

"Este inuman să tai din pensiile acelor bătrâni cu ochii în lacrimi, dar să îi rogi frumos pe directorii din agenţiile statului protejate să dea dovadă de solidaritate. Sunt curios ce au răspuns acei domni milionari şi multi-milionari. Probabil că au refuzat strângerea curelei şi ea a rămas la fel de lată şi încăpătoare ca în cântecul preferat al primului ministru...", şi-a încheiat declaraţia preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa.