Întrebat joi, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o alături de omologul său de la PDL, Gavrilă Ghilea, dacă îşi doreşte ca una din cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean să fie instalat un pedelist, aşa cum s-a votat în Biroul Judeţean al PNL Bihor, Cornel Popa, preşedintele atât al filialei liberale, cât şi al CJ, a răspuns că „da", dar că aplicarea deciziei nu este, deocamdată, posibilă în aşa fel încât să asigure funcţionarea instituţiei fără sincope.

„Noi trebuie să manageriem, în lipsă acută de bani, proiecte care să rămână pentru judeţul Bihor", a spus Popa, amintind despre adjudecarea licitaţiei pentru modernizarea Aeroportului, despre cea pentru crearea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţ, şi pentru care au fost ori sunt necesare majorităţi de două treimi la voturile date de membrii Consiliului Judeţean.

„Datoria mea e ca instituţia să meargă înainte indiferent cât de mult sau cât de puţin ţine cineva la persoana mea. În politică se conduce cu majorităţi, nu vă spun o noutate, dar ar fi o noutate să mă fac de râs conducând Consiliul Judeţean cu o majoritate şi trezindu-mă apoi într-un conglomerat în care să nu am loc de întoarcere", a spus Popa.

Preşedintele CJ s-a referit, astfel, la faptul că, în prezent, PNL, UDMR şi PSD au o majoritate de două treimi care asigură adoptarea proiectelor convenite de liderii celor trei formaţiuni, iar debarcarea lui Ioan Mang din funcţia de vicepreşedinte şi, implicit, a PSD din actuala majoritate l-ar pune în imposibilitatea de a-şi vedea adoptate proiectele, deoarece formula PNL, UDMR, PDL nu este suficientă.

În concluzie, deşi n-a spus-o direct, pentru înlocuirea lui Mang cu un reprezentant al PDL în funcţia de vicepreşedinte - cel mai probabil Ionel Avrigeanu - este necesară atragerea şi a celor doi consilieri judeţeni ai PPDD, Alina Popa şi Vasile Petruţ, deocamdată membri ai grupului PSD din Consiliu.