Fratele Ţîrle şi testvér Kiss sunt surmenaţi de muncă, prin urmare au decis să transfere operaţiunea lapte-corn către primării. E cunoscută apetenţa lui Sanyi Kiss spre ore suplimentare încă de când era preşedinte de Consiliu Judeţean. Domnia sa muncea câte 16-18 ore, dar din păcate pentru noi, nu pe zi, ci pe semestru.

Capii judeţului, între trei învârteli politice şi două trânteli de licitaţii, nu mai au timp de pierdut cu mizilicuri, aşa că au băgat pe gâtul edililor această activitate sâcâitoare. Iar primarii de la ţară au înghiţit hapul, probabil cu gândul că dacă rămâne un bax de eugenii sau o plasă de Seven Days, au cu ce-şi creşte porcii din bătătură.

Doar încăpăţânatul de Bolojan a zis pas şi le-a arătat colegilor de la judeţ degetul mijlociu. Fraier şi primarul de Oradea! Păi, el se dă de ceasul morţii să obţină bani europeni pentru staţiunea balneară Nymphaea, pe când noi avem staţiune chiar în centrul oraşului, la sediul CJ. Acolo unde barosanii lucrează rar spre deloc, poziţia de muncă fiind tipic grecească, adică rezemat.

Frate Ţîrle, testvér Kiss, nu vă mai stresaţi cu problemele judeţului! Puneţi-le pe umerii primarilor. De ce să nu se ocupe şi de Aeroport tot primarul din Cheţ? Oare finalizarea Muzeului n-ar fi mai potrivit să cadă în sarcina comunităţii din Poşoloaca? Şi dacă şpăgile pentru drumul de Padiş s-au marcat, n-ar fi bine să-şi rupă gâtul cu lucrarea ţăranii din Nimăieşti?

Băieţi faini, şefii noştri de la judeţ. Nu se tem de muncă pentru că se ştiu feri de ea.