Pentru prima oară în ultimele trei săptămâni, la totalul bihorenilor diagnosticaţi Covid pozitiv s-a adăugat un număr cu două cifre. În urma testelor efectuate duminică în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea au fost depistaţi cu coronavirus încă 10 bihoreni, din care patru sunt membri ai misiunii umanitare recent întoarse în ţară de la Chişinău, trei fiind medici de la UPU-SMURD Bihor, iar unul pompier la ISU Crişana Bihor.

„Cei patru, care au primit confirmarea infectării în urma unor teste făcute la întoarcerea în ţară prin vama Albiţa, au fost retestaţi ieri şi la Oradea, iar rezultatele au ieşit tot pozitive. Partea bună este că nu au simptome de boală”, au declarat luni, pentru BIHOREANUL, surse medico-sanitare.

În prezent, cu tot cu cei trei medici de la UPU-SMURD şi cu pompierul care a şofat microbuzul ISU cu care s-a deplasat delegaţia din Oradea la Chişinău, bilanţul îmbolnăvirilor a urcat în judeţ de la 502 cazuri, câte erau înregistrate duminică, la 512.

În acelaşi interval de timp, un singur pacient al Spitalului Municipal a fost declarat vindecat şi externat, fapt care a dus bilanţul vindecărilor la un total de 412, cumulat de la începutul crizei sanitare.

Numărul deceselor a rămas, oficial, de 19 (din care unul a fost raportat eronat pentru judeţul Bihor).

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internaţi 115 pacienţi, iar în centrele de carantină alte 262 persoane, cu 26 mai puţine decât duminică, zi în care erau înregistraţi în carantină 288 bihoreni.

Cifrele furnizate de sursele BIHOREANULUI au fost confirmate oficial şi de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, care a comunicat, de asemenea, că până în prezent în Oradea au fost vindecate 82,23% din persoanele diagnosticate cu coronavirus în judeţ de la începutul crizei.