Corpurile de iluminat de pe șoseaua de centură Oradea vor fi înlocuite cu altele noi, de tip LED.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, administratorul inelului ocolitor al Oradiei, pe data de 10 ianuarie.

„Lucrările presupun înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu circa 1.200 de corpuri noi, de tip LED, precum și înlocuirea stâlpilor de iluminat degradați. De asemenea, vor fi remediate situațiile de avarie existente, precum și punctele de aprindere ce întâmpină probleme în funcționare”, a transmis miercuri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Investiția, de aproape 2 milioane lei, va fi implementată de firma Neon Lighting din Cluj-Napoca cu termen de finalizare de 6 luni.

„Executantul va lucra pe mai multe tronsoane în paralel, cel mai probabil pornind dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare. Se va lucra sub trafic, cu nacele a căror prezență va fi semnalizată din timp, pentru a afecta cât mai puțin circulația pe șoseaua de centură”, a declarat pentru BIHOREANUL șeful Secției Drumuri Naționale Oradea, Traian Bulzan.

Înlocuirea corpurilor de iluminat are ca scop creșterea vizibilității și implicit a siguranței în circulație pe șoseaua de centură.

În plus, folosirea corpurilor de tip LED, mult mai economicoase, va reduce costurile cu energia electrică, suportate de municipalitatea orădeană din bugetul local.