Stadionul Iuliu Bodola din Oradea a mai găzduit un joc în Cupa României la fotbal. De data aceasta, joi seara a venit să evolueze în nocturna mobilă de la Oradea echipa Progresul Pecica, cea care a întâlnit Corvinul Junedoara, în ultima etapă din Grupa A a competiţiei KO din fotbalul românesc.

Aşa cum era de aşteptat, terenul a fost foarte greu, după ce în ultimele cinci zile s-au mai disputat două jocuri aici şi în condiţiile în care în ultimele zile au fost ploi consistente.

Chiar şi pe un astfel de teren, cei de la Corvinul şi-au arătat adevărata calitate şi s-au impus la scor de tenis, cu 6-0, după două reprize câştigate cu scor simetric, 3-0.

Echipa considerată gazdă, Progresul Pecica a evoluat cu determinare şi chiar a avut câteva faze bune de poartă, dar naivitatea şi greleşile din apărare au făcut-o să primească nu mai puţin decât şase goluri.

Prima reuşită a hunedorenilor a venit în minutul 9, când a înscris Marius Coman, după care Marius Lupu a înscris de trei ori la rând, în minutele 30, 36 şi 48. 

În partea a doua şi pe finalul jocului a ieşit la rampă însă un alt jucător al Corvinului, Antonio Bradu, care a marcat de două ori, în minutul 54 din penalty mai întâi, iar apoi în prelungiri, în minutul 90+3.

Astfel, Corvinul a defilat pe un teren care a devenit mocirlos, iar acest succes i-a adus primul loc în grupă şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Pentru Progresul Pecica aventura în ediţia din acest an a cupei se opreşete aici, urmând a se concentra de acum înainte doar pe campionat.

Pentru Stadionul Iuliu Bodola acesta a fost însă ultimul joc din 2023 pe care l-a găzduit, gazonul urmând a fi menajat de acum înainte după ce în ultimele luni a fost sufocat cu jocurile celor de la UTA, FC Bihor şi mai nou Progresul Pecica, în meciuri ce au contat atât pentru campionat cât şi pentru cupă.


Progresul Pecica – Corvinul Hunedoara 0-6 (0-3)

Stadion: "Iuliu Bodola" (Oradea)

Au marcat: Marius Coman (min. 9), Marius Lupu (min. 30, 36 şi 48) şi Antonio Bradu (min. 54 din penalty şi 90+3)

Progresul Pecica: R. Zamfir – T. Bodri (min. 46 Shiaondo, min. 57 Adamcsik), Nasiru, Wild, Aldan – Arsene - cpt., Salka (min. 71 Bănăţan) – R. Moraru, L. Bodri (min. 71 Matyus), Răchită (min. 33 F. Nortey) – S. Borcea. Antrenor: Dan Stupar

Corvinul: Blaga – Nic. Pîrvulescu (min. 74 D. Pop), Lică (min. 59 Ad. Nicolae), Ant. Manolache, Velisar – Hrezdac (min. 59 M. Chindriş), Bradu – Lupu (min. 69 Helgheligiu), Al. Neacşa - cpt., Seb. Ion (min. 69 T. Mitran) – M. Coman. Antrenor: Florin Maxim

Au arbitrat: Mircea Salomir (Cluj-Napoca) - Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) şi Claudiu Şchiopeţ (Braşov)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!