Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a emis, luni, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele orădeanului Szabo Zsolt, anchetat de procurorii Parchetului local pentru viol.

Potrivit unui comunicat făcut public, luni, de Biroul de presă al Parchetului Oradea, bărbatul este acuzat că, în perioada octombrie 2014 - iunie 2015, prin constrângere şi acte de violenţă, a întreţinut acte sexuale orale şi anale cu fetiţa de 11 ani a concubinei sale.

Abuzurile au fost reclamate de mama copilei pe 1 august, când victima a şi fost condusă la Serviciul de Medicină Legală, unde examenul medical a confirmat violul.

La solicitarea procurorilor, cazul se află şi în atenţia inspectorilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, care au asistat-o pe fetiţă în timpul investigaţiilor şi îi acordă sprijin de specialitate.

"Pe tot parcusul derulării acestui caz, DGASPC Bihor poate oferi minorei consultanţă, intervenţie sau consiliere psihologică de specialitate, în funcţie de specific şi conform etapelor de derulare a procedurilor cazului", a precizat Ştefan Goţia, purtătorul de cuvânt al instituţiei.