Microbuzul a intrat în ţară prin Punctul de Trecere a frontierei Barantău - Valea lui Mihai rutier, fiind oprit de un echipaj format din poliţişti de frontieră şi inspectori ai Direcţiei Judeţene pentru Accize si Operaţiuni Vamale (DJAOV) Bihor, se arată într-un comunicat făcut public, marţi, de compartimentul de comunicare al instituţiei.

"A fost verificat un microbuz Volkswagen, înmatriculat în Marea Britanie şi condus de un cetăţean de Baia Mare, care era încărcat cu 258 colete conţinând diverse produse cosmetice marca BeYu Cosmetics & More. Şoferul nu a putut prezenta niciun document de provenienţă pentru marfa din colete", se specifică în informare.

Potrivit sursei citate, microbuzul a fost însoţit la sediul DJAOV Bihor din Oradea, unde bunurile au fost inventariate. Inspectorii vamali au găsit în pachete 210 rimeluri, 1.723 tuşuri de ochi, 27.58 farduri, 450 sticle cu lac de unghii, 2.640 cutii cu luciu de buze, 8.113 bucăţi de fond de ten, 9.248 creioane de ochi şi 8162 de rujuri.

"Bunurile, cu o valoare totală estimată de 264.632 lei (n.r. aproximativ 64.000 de euro) au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu 1.500 lei pentru încălcarea prevederilor legislaţiei vamale şi fiscal în vigoare", se mai arată în comunicat.