Consilierii judeţeni au adoptat marţi o hotărâre prin care au stabilit noi plafoane maximale privind costurile pentru copiii şi adulţii aflaţi în îngrijirea Direcţiei pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor.

Astfel, locatarii din Complexul de la Ciutelec, persoane cu handicap, vor avea servicii în valoare lunară de 1.759 lei, cei din Centrul pentru Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi şi Persoanelor cu Handicap din Tinca vor putea primi servicii al căror cost maxim va fi de 1.599 lei/lună, cei de la CRCDPH Cighid - 1.731 lei/lună, iar cei de la CRCDPH Remeţi de 2.054 lei/lună.

Locatarii Centrului de Primire în Regim de Urgenţă a Persoanelor Adulte, Familii şi Victime ale Violenţei în Familie vor avea serviciile cele mai modeste, în valoare maximă de doar 666 lei lunar.

Tinerii de la Centrul pentru Integrare prin Terapie Ocupaţională de la Cadea vor avea anul acesta servicii în valoare lunară de cel mult 1.358 lei, iar pacienţii celor două Centre pentru Recuperarea Copiilor cu Dizabilităţi din Oradea vor primi servicii de maximum 1.793 lei/lună (CRCD1), respectiv 1.979 lei/lună (CRCD2).

Centrul de Plasament din Bratca va putea cheltui lunar 1.225 lei pentru fiecare copil, iar cel din Tinca 1.164 lei.

Pentru fiecare minor de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă pentru Copii Abuzaţi, Neglijaţi şi Exploataţi din Oradea se vor putea cheltui cel mult 1.857 lei/lună, iar pentru cei din Adăpostul de zi şi de noapte pentru copii din Oradea 1.417 lei.