Încă cinci persoane infectate cu Covid-19 au încetat din viaţă în ultimele 24 de ore în Bihor, conform celor mai recente statistici transmise duminică de Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului.

Scade numărul vaccinărilor...

Potrivit datelor oficiale, în acest interval au fost efectuate 703 teste, cu 430 mai puţine decât în ziua precedentă, în urma cărora au fost descoperite 70 de cazuri noi, cu doar patru mai puţine decât sâmbătă.

Acest lucru a făcut ca rata pozitivării să crească de la 6,53% la 9,95%.

Concret, duminică se înregistrau în Bihor 1.552 de cazuri active, în scădere ușoară faţă de ziua precedentă. Dintre acestea, 59 de persoane, cu două mai puţin faţă de sâmbătă, erau internate în stare gravă în secţiile de Anestezie – Terapie Intensivă.

Numărul total de cazuri depistate în Bihor de la declanşarea pandemiei a ajuns duminică dimineaţă la 49.461. Dintre acestea, 45.495 persoane, cu 88 mai multe decât în ziua precedentă, au fost declarate vindecate, iar 2.414 de pacienţi, cu cinci mai mulţi decât la raportarea de sâmbătă, au încetat din viață.

În ceea ce priveşte rata de infectări, pe primul loc în Bihor se află, ca şi până acum, comuna Câmpani cu o incidenţă care se menţine constantă la 8,8 infectări la mia de locuitori şi 20 de cazuri active, urmată de Cărpinet cu o incidenţă de 8,51 şi 15 cazuri active, respectiv Chişlaz cu o incidenţă de 6,61 şi 21 de cazuri active.

Cinci comune fără infectări

Ca şi până acum, cel mai mare număr de cazuri din Bihor se înregistrează în Oradea, cu 684 de persoane infectate şi o incidenţă de 3,04 cazuri la mia de locuitori.

Pentru comparaţie, la polul opus, cinci comune precum Avram Iancu, Şinteu, Şoimi, Spinuş şi Tărcaia nu înregistrează niciun caz de Covid-19, în timp ce alte două, Bulz şi Roşia au un singur caz de infectare înregistat oficial.

Demn de remarcat este că numărul vaccinărilor înregistrează un trend descendent.

În ultimele 24 de ore, în Bihor au fost vaccinate împotriva Covid 1.779 de persoane , cu 352 mai puţine faţă de raportarea precedentă, astfel încât numărul bihorenilor cu schemă integrală de imunizare a urcat la 194.383 în condiţiile în care 42.269 de persoane au administrată şi cea de-a treia doză (booster).

Vezi mai jos situaţia incidenţelor pe fiecare oraş şi comună în parte!