Încă 32 de persoane din Bihor au fost diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, a urcat bilanţul la 2.683 îmbolnăviri de la începutul pandemiei şi până în prezent.

GCS a inclus şi luni Bihorul pe lista judeţelor unde s-au înregistrat în acest interval de timp şi decese, ca de obicei fără a menţiona numărul lor pentru fiecare judeţ în parte. Sursele medicale locale informează însă că în decursul ultimelor 24 de ore au încetat din viaţă 4 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea, totalul deceselor pe fondul îmbolnăvirii cu Covid ajungând la 90. Toate cele 4 persoane care au încetat din viaţă au avut şi alte afecţiuni medicale.

Potrivit surselor, în cursul zilei de duminică în Bihor au fost efectuate 372 de teste, 10 dintre ele fiind repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior ca infectate.

Între cei 32 bihoreni recent diagnosticaţi se numără şi patru angajaţi ai Spitalului Judeţean şi doi ai Spitalului Municipal din Oradea, precum şi patru pacienţi ai spitalului din Beiuş şi unul de la spitalul din Aleşd.

Cele 32 de persoane au domiciliul în Oradea, Marghita, Sârbi, Boianu Mare, Roşiori, Batăr, Măgeşti, Remetea, Pocola, Vadu Crişului, Bulz şi Toboliu.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Bihor a fost declarat vindecat un singur pacient, totalul cazurilor Covid rezolvate fiind în prezent de 1.874.

Luni dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 358 de persoane, iar în judeţ erau înregistrate 713 cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni încă 883 noi îmbolnăviri şi 33 decese înregistrate în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică numărul total al cazurilor Covid la 95.897 de la începutul pandemiei, iar al deceselor la 3.926.

În prezent, în unităţile sanitare anti-Covid din România sunt internate 7.325 persoane, din care 465 sunt internate în secţii de Terapie Intensivă. Alte 10.100 persoane confirmate cu SARS-CoV-2 sunt în izolare la domiciliu, iar 6.115 persoane în izolare instituționalizată.