În paralel cu epidemia de viroze respiratorii, îmbolnăvirile Covid continuă să facă și ele victime în Bihor.

În ultimele 24 de ore, autoritățile sanitare din județ au înregistrat patru noi decese, un număr fără precedent în acest an, toate la pacienți care au fost internați în secții de Terapie Intensivă ale Spitalului Județean din Oradea și cu diverse boli cronice, trei dintre ei nefiind vaccinați anti-Covid.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, este vorba de un bărbat de 55 ani din comuna Nojorid, nevaccinat anti-Covid, cu etilism cronic și operat pentru un traumatism cranio-cerebral, un altul de 77 ani din Valea lui Mihai suferind de hipertensiune arterială, și el tot nevaccinat, o femeie de 78 ani din Buntești cu insuficiență mitrală și hipertensiune arterială, nevaccinată, precum și o orădeancă de 91 ani, vaccinată cu 3 doze Pfizer, care suferise de insuficiență ventriculară și renală cronică.

De menționat că de la începutul acestui an este prima oară când în Bihor sunt raportate patru decese într-o singură zi, un număr obișnuit doar în valul pandemic din primăvara anului trecut.

Din prima zi a anului 2023, în Bihor fuseseră înregistrate 12 decese Covid, astfel că cele patru noi decese anunțate joi ridică totalul deceselor Covid din acest an la 16, iar bilanțul deceselor de la începutul pandemiei la 3.050.

Tot joi, în Bihor au fost raportate 13 noi infectări cu SARS-CoV-2 diagnosticate în ultimele 24 de ore, în baza a 281 teste, 4 dintre ele fiind reinfectări la persoane care au mai avut Covid și anterior.

De la începutul anului, în județ au fost înregistrate 429 de îmbolnăviri, totalul de la începutul pandemiei ajungând la 92.921.

Joi dimineață, în spitalele din Bihor erau internate 25 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care una la ATI.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!