Infectările cu virusul SARS-CoV-2 continuă și la un an și jumătate după ce, în luna mai a anului trecut, Organizația Mondială a Sănătății a declarat încheierea pandemiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean din Oradea, Lisa Crăiuț, în cursul zilei de luni, 12 august, în această unitate erau internați 30 de pacienți, dintre care 19 adulți și 11 copii. 6 dintre ei au mai puțin de 1 an, unul a împlinit această vârstă, doi pacienți au 2 ani, iar ceilalți au 3 și 4 ani.

În ce privește pacienții adulți, aceștia au vârste cuprinse între 25 și 93 ani, vârsta medie a acestora fiind de 72 ani. De notat că dintre cei 19 pacienți adulți, 12 au fost vaccinați în 2021.

Doi pacienți, ambii nevaccinați, sunt spitalizați la Terapie Intensivă, unul având 72 ani, iar celălalt 83 ani.

„Formele de manifestare a infectării cu Covid-19 sunt ușoare, asemănătoare cu ale unei răceli ceva mai serioase, cu febră și durere în gât, astfel că și tratamentul este simptomatic. Pacienții aflați la Terapie Intensivă suferă, pe fondul vârstei înaintate, și de alte comorbidități”, a declarat BIHOREANULUI dr. Mircea Marta, pneumolog în cadrul Spitalului Județean.

Potrivit acestuia, nu există motive de îngrijorare privind evoluția infectărilor cu Covid-19, dat fiind faptul că varianta Omicron, aflată în circulație, este mult mai puțin dăunătoare față de cele din primii doi ani ai pandemiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!