Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au raportat joi dimineaţă 232 noi infectări cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore, astfel încât bilanţul a urcat la 13.325 îmbolnăviri de la începutul pandemiei şi până în prezent.

De asemenea, joi au fost raportate şi 4 noi decese, dar şi aproape 250 vindecări.

Din 54 comune şi oraşe

Bihorenii recent diagnosticaţi sunt din Oradea, Roşiori, Marghita, Aleşd, Nucet, Şoimi, Vârciorog, Sântandrei, Oşorhei, Nojorid, Lazuri de Beiuş, Suplacu de Barcău, Husasău de Tinca, Dobreşti, Chişlaz, Drăgăneşti, Borş, Salonta, Brusturi, Derna, Tărcaia, Tinca, Ştei, Ineu, Marghita, Vaşcău, Ceica, Pomezeu, Câmpani, Beiuş, Cociuba Mare, Batăr, Măgeşti, Vadu Crişului, Paleu, Tileagd, Sânmartin, Budureasa, Sârbi, Bunteşti, Abrămuţ, Şimian, Bulz, Tarcea, Săcădat, Diosig, Săcueni, Valea lui Mihai, Spinuş, Gepiu, Tulca, Holod, Rieni, Lăzăreni şi Tăuteu.

Conform surselor BIHOREANULUI, din cele 232 persoane recent confirmate cu Covid, 21 sunt cadre medico-sanitare: 12 de la Spitalul Judeţean, 7 de la Spitalul Municipal din Oradea şi 2 de la spitalul din Marghita.

Situaţia internărilor

Autorităţile au anunţat joi dimineaţă un bilanţ de 357 decese, fapt care înseamnă că în ultimele 24 de ore au fost declaraţi decedaţi din cauza infecţiei încă 4 pacienţi ai Spitalului Municipal din Oradea.

În acelaşi interval de timp, numărul vindecărilor a crescut la 9.940, astfel că în judeţ sunt încă 249 persoane vindecate.

În secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate joi dimineaţă 439 persoane, cu 34 mai puţine decât în ziua precedentă, iar în judeţ numărul cazurilor active a coborât la 3.028.

Amenzi în scădere

Echipele mixte de polițiști și jandarmi din Bihor au executat şi în ultimele 24 de ore misiuni pentru prevenirea şi combaterea răspândirii noului coronavirus, iar acolo unde s-a impus oamenii legii au luat și măsuri de sancționare pentru încălcarea legislației în vigoare.

Polițiștii și jandarmii au verificat 3.039 persoane carantinate și 2.219 persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare în 113 societăți comerciale și 133 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 241 sancțiuni contravenționale, din care 126 cu avertisment scris și 115 cu amenzi în valoare de 72.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicați 219 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 10 jandarmi, în patrule mixte, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, aplicând 11 sancțiuni contravenționale din care 7 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Totodată, 6 jandarmi, în patrule mixte cu polițiști, au asigurat paza permanentă în cele două localități carantinate, Câmpani și Fânațe.

Pe de altă parte, echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana" Bihor au efectuat 112 acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat. Personalul ISU BH asigură în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), iar în total în aceste misiuni au fost implicate 42 de cadre ale ISU "Crișana“.