Alţi 7 bihoreni infectaţi cu coronavirus au pierdut lupta pentru viaţă, iar 44 au aflat că sunt infectaţi, după cum arată cel mai recent comunicat transmis pe această temă, duminică, de Prefectura Bihor şi de Direcţia de Sănătate Publică.

Numărul testelor efectuate nu a fost făcut public, însă date fiind sărbătorile cel mai probabil sunt mai puţine faţă de zilele obişnuite.

Astfel, numărul cazurilor diagnosticate de la începutul pandemiei a urcat în judeţ la 17.422, iar cel al deceselor la 637.

În total, 15.459 bihoreni au fost vindecaţi de Covid-19 de la începutul pandemiei, cu 56 mai mulţi decât sâmbătă. În unităţile sanitare de profil erau internate, duminică dimineaţă, 316 persoane, cu 5 mai multe faţă de precedenta raportare, iar numărul cazurilor active era 1326, cu 19 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Sursele BIHOREANULUI spun că noile cazuri provin din Oradea, Aleşd, Salonta, Sânmartin, Tileagd, Dobreşti, Drăgeşti, Husasău de Tinca, Diosig, Bulz, Vadu Crişului, Lăzăreni, Suplacu de Barcău, Abrămuţ, Marghita, Cherechiu şi Boianu Mare.

Pe de altă parte, şi în ultima zi au continuat controalele angajaţilor MAI pentru prevenirea răspândirii Covid.

Conform comunicatului emis de autorităţile locale, echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2039 de persoane carantinate şi 896 de persoane izolate la domiciliu, dar şi 119 de societăţi comerciale şi 51 mijloace de transport în comun.

"În urma controalelor au fost aplicate 70 sancţiuni contravenţionale, din care 48 cu avertisment scris şi 22 cu amenzi în valoare de 15.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", arată documentul.