Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică Bihor au informat că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 87 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, de peste 4 ori mai multe decât în zilele precedente, fără a preciza însă câte teste au fost efectuate în laboratoarele unităţilor sanitare din judeţ.

Cu noile cazuri, bilanţul total al îmbolnăvirilor înregistrate în Bihor a urcat la 18.009 de la începutul crizei sanitare şi până în prezent.

Încă 6 decese

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea, Marghita, Sântandrei, Nojorid, Toboliu, Vadu Crişului, Dobreşti, Suplacu de Barcău, Borod, Aleşd, Beiuş, Bunteşti, Nucet, Paleu, Salonta, Şuncuiuş, Şoimi, Abram, Lunca, Ineu, Sâniob, Sânmartin, Uileacu de Beiuş, Sâniob, Cefa, Borş, Copăcel, Tinca, Ştei, Câmpani, Balc şi Boianu Mare. 

Potrivit informării oficiale a autorităţilor, în secţiile Spitalului Municipal din Oradea au fost înregistrate în ultimele 24 de ore încă 6 decese pe fondul infecţiei cu virusul, bilanţul acestora urcând la 724. 

Pe de altă parte, alte 104 persoane au fost declarate vindecate, bilanţul vindecărilor ajungând la 16.303 de la începutul pandemiei până în prezent. 

Luni dimineaţă, în secţiile Spitalului Municipal din Oradea erau internate 297 persoane cu SARS-CoV-2.

Oradea, sub 500 de cazuri active

Conform informaţiilor transmise de autorităţi, luni dimineaţă în Bihor erau 982 cazuri Covid active, cele mai multe - 496 - în Oradea, unde incidenţa infectărilor detectate în ultimele 14 zile este de 2,2 la o mie de locuitori. Municipiul reşedinţă de judeţ este pe locul al 12-lea între unităţile administrativ-teritoriale din judeţ sub aspectul acestei incidenţe, raportat la totalul populaţiei.

Pe primul loc, cu 6 cazuri active şi o incidenţă de 4,71 la mia de locuitori, se situează comuna Boianu Mare, urmată de Viişoara, cu 5 cazuri şi o incidenţă de 3,8 cazuri la mia de locuitori şi de Vadu Crişului, cu 13 cazuri Covid active şi o incidenţă de 3,24 la mia de locuitori.

Toate celelalte UAT-uri au o incidenţă sub 3 la mia de locuitori.

Controale şi amenzi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii au verificat 1.486 persoane carantinate și 585 persoane izolate la domiciliu şi au verificat respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în 109 societăți comerciale și 52 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor au fost aplicate 101 sancțiuni contravenționale, dintre care 57 cu avertisment scris și 44 cu amenzi în valoare de 21.750 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei.

În aceste misiuni au fost implicați 317 polițiști și 43 jandarmi, dintre care 23 în patrule mixte, care au aplicat 16 sancțiuni contravenționale: 12 cu avertisment scris și 4 cu amenzi în valoare de 2.500 lei.